Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ninjarangok

2008.03.24

A Naruto anime- és mangasorozatban a nindzsa rangok a nindzsák egy csoportjának általános képzetségi szintjét hivatottak jelölni. Azok, akik a rejtett falvak egyikében élnek, különböző vizsgákon mennek keresztül, hogy nindzsák lehessenek, és rangokat kapjanak kiképzésük előrehaladtával. Az azonos rangú nindzsák ereje nem feltétlenül egyforma. Előfordulhat, hogy egy alacsonyabb rangú nindzsa sokkal erősebb, mint egy magasabb ranggal kitüntetett. Ezen kívül léteznek még foglalkozások és csoportok is, amihez a harcosok tartozhatnak, ezek megkülönböztetik a tagokat a normális nindzsáktól, de ezek nem rangok. Csak háromféle rang van, illetve ezen felül még egy alrang, ami a csunin szinthez tartozik.

 

Hivatalos rangok 

 

Akadémiai tanuló 

A jövő nindzsái mind az akadémián kezdenek és csak a záróvizsga után nevezhetőek nindzsának. A tanulók különféle elméleti és gyakorlati teszteken vesznek részt és megtanulják az alapokat. Az alap fegyverek használatát, mint például a kunai vagy a shuriken. Az alapvető nindzsa technikák minden faluban másak ugyan, de 4 technika csoportot mindenhol tanítanak. Ezek az átváltozási technikák, a kötelekből való szabadulás technikái, test cserélő technikák és a klón technikák.

A záróvizsga letétele után a tanulok kapnak egy speciális szövet kendőt, amin egy kis fém lapon a falujuk jelképe látható. A kendő ugyan többféleképpen viselhető, de leggyakrabban homlokvédőként vagy hitai-ate néven hivatkoznak rá. Némely faluban a záróvizsgát egy teszt előzi meg, ahol a 3 fős csapatokat vezető jouninok (ejtsd: Dzsonin) arról győződhetnek meg, hogy a tanulók tényleg készen állnak a záróvizsgára. Annak biztosítására, hogy tényleg csak a legjobbak léphessenek magasabb rangba, csak 3 csapat mehet át a teszten. A tesztet minden csapatban a jounin parancsnok találja ki és vezeti le. Azok akik elbukják a tesztet visszakerülnek az akadémia padjaiba.

Az, hogy mi kell a záróvizsga letételéhez akadémiánként változó. Konohaban a vizsga egy írásbeli részből és az alapvető technikák számonkéréséből áll. Az egyetlen olyan nindzsa aki letette a vizsgát az alapvető technikák ismerete nélkül Rock Lee volt. Kirigakureban élet-halál harcokat vívtak, mint vizsga, azonban a Momochi Zabuza által okozott incidens után (minden végzős tanulót megölt a vizsga előtt) más vizsgáztatási módszerekre tértek át.

 

Genin


A geninek (下忍 – alacsony rangú nindzsa) a legalacsonyabb szintű nindzsák és köztük áll fenn a legnagyobb különbség az erejükben. Genin szinten lépnek be a nindzsák a falujuk gazdasági körforgásába – feladatokat kapnak, amik teljesítéséért a falu pénzt kap. Általában D-rangú (legkönnyebb) küldetéseket kapnak, amelyek teljesen rizikómentes munkák, vagy nagyon ritkán C-rangú feladatokat, melyek már egy kicsit jobban hasonlítanak egy nindzsának való feladatra – azonban még itt is elég kicsi a valószínűsége a nagyobb veszélynek, mivel a csapatot szinte mindig kíséri a jounin rangú mesterük is. Köszönhetően annak, hogy Konohat megtámadta az Otogakure és a Sunagakure, hiány lépett fel a magasabb rangú nindzsákban, ezért egy-egy magasabb rangú missziót is a geninekre biztak.

A geninek 4 fős csoportokban dolgoznak, melyek 3 geninből és egy jouninből állnak. A cél, hogy csapatmunkát tanuljanak, és sok tapasztalatot szerezzenek, mindezt egy elit harcos felügyelete és védelme alatt. A csapatok összetétele az egyes geninek képességeinek figyelembevételével történik és próbálják a csapatok közti egyensúlyt is fenntartani. Például Uzumaki Naruto, aki a legrosszabb jegyekkel rendelkezett, egy csapatba került Uchiha Sasukeval és Haruno Sakuraval, akik a legjobb eredményeket érték el. A csapatok általában egy lány és két fiú tagból tevődnek össze, de vannak kivételek is. A 4 fős csapatok általában specializálódnak egy-egy képességre, például a Kurenai csapat (Inuzuka Kiba, Hjuga Hinata és Aburame Sihno) túlélésre és nyomkövetésre, a Gai csapat (Hyuuga Neji, Rock Lee és Tenten) pedig taidzsucura és fegyveres harcra. Az egymást kiegészítő képességek is befolyásolják a csapatok kialakítását, vegyük például az Aszuma csapatot (Akimichi Chouji, Nara Shikamaru és Yamanaka Ino), ahol mindenkinek olyan képessége van, ami a másik két tag képességeit támogatja.

 

Chuunin 

Magyarul Csuninnak ejtik de chuuninnak írják. A csuninok (中忍 – közepes rangú nindzsa) olyan nindzsák, akikre másik nindzsák védelmét és irányítását bízzák. A csúninok az érettség olyan szintjén állnak, ahol birtokában vannak már némi vezetői és taktikai képességnek. Néhányuk, mint Umino Iruka, másokat tanítanak, míg egyesek, mint Nara Shikamaru, csapatokat vezetnek, melyekben, ha kell döntéseket kell hozni, és a csapattagok képességeinek segítségével a legjobb eredményt elérni. A csúninok általában C és B-rangú küldetéseken vesznek részt.

Ahhoz, hogy egy geninből csúnin legyen részt kell venni a "Csúnin vizsgán". Ez három fő részből áll. Az első részben a résztvevők információgyűjtési és döntési képességeit vizsgálják. A második részben a küldetések teljesítéséhez szükséges képességeket vizsgálják (például az útmutatások betartása). A harmadik részben pedig azok harcolnak egymással, akik az előző két részt teljesítették. A harcok egy bizottság előtt zajlanak, amely eldönti, hogy kiből lesz csúnin és kiből nem. A döntés nem azon múlik, hogy ki győz a végén, hanem a harcok közben mutatott teljesítményen. Vegyük például Shikamarut, aki az első meccsét feladta, de még így is ő léphetett feljebb, köszönhetően remek taktikai képességeinek. Tehát mindenki, aki bejut a harmadik részébe a vizsgának, esélye van rá, hogy csúnin legyen.

A múltban minden falu megtartotta a saját csúnin vizsgáját. A 3. Nindzsa Világháború után a szövetséges falvak úgy döntöttek, hogy a vizsgáikat egyszerre tartják egy kijelölt helyen. Ezzel azt szerették volna elérni, hogy javuljon a falvak közti kapcsolat és megelőzzék az egymással való háborúskodást. Másik előny, hogy a résztvevő nindzsák megbízókat csalogattak a falvakba. Köszönhetően a növekvő nindzsa létszámnak, a vizsgákat minden évben kétszer rendezik meg.

A csúnin rang velejárója, hogy a nindzsa már megkülönböztető taktikai mellényt is viselhet, melyben ninjutsu tekercsek is tárolhatóak. A mellény viselése azonban nem kötelező ezért helyette sokan köpenyeket és palástokat viselnek.

 

Jounin 

A dzsóninok (上忍 – Jōnin – magas rangú nindzsa) nagy tapasztalattal rendelkező nindzsák, akik kapitányként szolgálnak. Gyakran A-rangú feladatokat kapnak, de a nagyon tapasztaltak akár S-rangú (a legnehezebb, legveszélyesebb missziók) küldetéseket is kaphatnak. Általában feladataikat egyedül hajtják végre. Néha 3 fős genin csapatok élére nevezik ki őket mesternek. Az, hogy valaki, hogyan válhat dzsóninná még nem ismert. A dzsóninok általában legalább kéttípusú elemi jutsut tudnak használni. Dzsónin például Hatake Kakasi is.

 

Tokubetsu Jounin

Más nyelven Juoninnak írják. A Tokubetsu dzsoninok (特別上忍 – speciális magas rangú nindzsa)(röviden: Tokujō) olyan nindzsák, akik csak egy bizonyos területen állnak a dzsónin szinten. Elit specialisták a saját területükön, gyakran a normál dzsóninok beosztottai.

Tokubetsu dzsónin például Morino Ibiki. Képessége (az emberi elme működésének teljes megértése) dzsónin-rangú kihallgató szakemberré tette. Másik példa Ebisu, aki a genin szint alatti nindzsák elit kiképzője. Shikaikamaru az lesz

 

Kage 

A Kage (影 – árnyék)rangú nindzsák az öt legerősebb rejtett falu vezetői. Általában ők a legerősebbek abban a faluban, amit képviselnek. Kivételek persze mindig vannak. Vegyük azt az esetet, hogy egy nindzsa amikor Kage lesz még fiatal és ő a legerősebb, de az idő múlásával megöregszik és egy fiatalabb nindzsa erősebb lesz.

A Kage visszavonulhat, és címét átadhatja valaki másnak. A cím egy életre szól, így létrejöhet olyan helyzet is, hogy egyszerre két Kage van, de csak egyikük aktív.

Elit státuszukat az a tendencia is mutatja, hogy a legtöbb Kagenak volt Kage családtagja, akit egy korábbi Kage tanított vagy személyesen egy előző Kage tanítványai voltak. Például Gaara apja Kazekage volt, majd később ő is az lett. A Negyedik Hokage a Harmadik Hogake tanítványának (Jiraiya) a tanítványa volt. Tsunade az Első Hokage unokája, a Második Hokage unokahúga és a Harmadik Hogake tanítványa. A Harmadik Hogake pedig az Első és a Második Hokage tanítványa volt.

Az öt Kagenak más-más a címe. Ezek sorra:

 • Hokage (火影)
 • Kazekage (風影)
 • Mizukage (水影)
 • Raikage (雷影)
 • Tsuchikage (土影)

A Kage az ország uralkodójával áll egy hatalmi szinten, felügyeli a faluja életét és a nindzsa közösség feje.

Az animeban előkerül egy hatodik Kage is, a Hoshikage. Ez azonban egy önkényes cím és a másik öt falu sem ismerte el. Orochimarut, az Otogakure alapítóját és vezetőjét, néhányan Otokagenak nevezik de ez nem egy hivatalos cím, mivel Otogakuret nem ismeri el az öt rejtett falu egyenlő félnek, ezért Orocsimaru nem Kage, azonban képességei révén az lehetne.

 

Más jelölések 

 

Tanítvány (Apprentices) 

Nem hivatalos rang. A tanítvány az a személy akit egy nagyobb hatalmú nindzsa tanít. Ez vonatkozik azokra is, akik még nem az akadémia tanítványai, de egy önkéntes megtanítja őket az alap nindzsa képességekre, mint ahogy Naruto is tette Konohamaru, Udon és Moegi esetében a korai részekben. Konohamaru Ebisu által történt tanítása is ebbe a kategóriába esik.

A magasabb rangú nindzsák is fogadhatnak tanítványokat. Mint ahogy a legendás Sanninok is tették a 7-es csapat tagjaival. Jiraiya Narutot, Tsunade Szakurat és Orochimaru Szaszuket vette maga mellé, mint tanítványát.

 

S-osztály (S-class)

Az S-osztályba tartozó nindzsák sokkal nagyobb hatalommal rendelkeznek, mint egy dzsónin és szinte legendákká váltak. Az S-osztály tagjai hivatalosan dzsónin rangúak, néha azonban lehet, hogy ennél alacsonyabb a hivatalos rangjuk vagy egyáltalán nincs is rangjuk. Ezek a nindzsák vagy a falujukban maradnak, vagy pedig vándorló nindzsák lesznek, akik továbbra is lojálisak a falujuk iránt (például Jiraiya). Sok nindzsa ezen a szinten úgy dönt, hogy a saját feje után megy, elhagyják a falujuk és Elveszett nindzsák lesznek (missing-nin). Az Akatsuki tagjai is mind ilyen nindzsák. Az S-osztály tagjai mind szerepelnek a Bingó könyvben. Még a magas rangú nindzsák is inkább menekülnek, minthogy harcoljanak egy S-osztálybeli harcossal.

Az S-osztály tagjai nagyon híresek, gyakran becenéven ismertek, amiket szövetségeseik vagy ellenségeik ragasztottak rájuk.

 

Orvosi nindzsa (Medical-nin) 

Az orvosi nindzsák az orvosi kezelésekre specializálódott nindzsák. Többségében orvosi jutsukat használnak. Ahhoz, hogy valaki orvosi nindzsa lehessen magas intelligencia és tökéletes csakra kontrol kell, mivel a gyógyításthoz csakrát használnak. Az orvosi tréningen kívül, harci tréninget is kapnak mely főleg taijutsuból áll és azon belül is az ellenséges támadás elkerülésére szolgál. Ez azért fontos mert az orvosi nindzsa halála akár az egész csapat halálát is jelentheti. Veszélyes küldetéseken az orvosi nindzsa nélkülözhetetlen csapattag, mivel nagyban nőveli a túlélés esélyét.

Tsunade, a legendás Sanninok egyike, Konoha legnagyobb orvosi nindzsája. Az asszisztense Shizune is remek orvos, tanítványa Haruno Sakura is ez irányú kiképzésben részesül. Jakusi Kabuto Orocsimaru orvosi nindzsája. Chiyo inkább ölésre használta képességeit, mint gyógyításra. Cunade és Szakura edzésüket a gyógyítás mellett nagy testi erő létrehozására is használta, hogy így legyenek mind remek harcosok és gyógyítok is. Rin, aki Kakasi társa volt, is orvosi nindzsa volt. Yamanaka Ino is tud orvosi jutsukat használni, mivel Szakura tanítványa lett.

 

Futár nindzsa (Courier-nin) 

A futár nindzsák egyik pontból a másikba jutattnak el csomagokat. Olyan veszélyes munkákat vállalnak el, amiket más nem, ezek a munkák életveszélyesek is lehetnek. Az egymással való kommunikációhoz füstöt használnak. Ha a nevüket kérdezik a nyilvántartási számukkal válaszolnak. Amikor Naruto találkozott egy ilyen nindzsával elsőre összekeverte egy normális postással, miután megtudta ki volt az, akivel találkozott csak "lenyűgöző postásnak" nevezte.

Lenyűgöző portások akiknél a levelek öszekeveredtek és nem érdekli őket ,hogy háborút is kirobbanthat a két összekevert levél. Bár a végén minden jól sül el mivel a célfalu vezetőjének tetszik a firkálmány amit Naruto írt Jiraya a perverz remete hellyett. Ezek a postások elég kitartóak még egy tömegeds sexi no-jutsu se tudta megállítani őket.

 

 

Szakács nindzsa (Cooking-nin)

Feladatuk, hogy főzzenek más nindzsáknak. Az elmélet szerint az a nindzsa aki jót eszik, jól is teljesít. Ez az elmélet azonban "visszalőtt", mivel az a nindzsa aki túl sokat eszik a túl ízes ételből, túl lassú lesz, hogy a küldetését hatékonyan hajtsa végre.

 

Elveszett nindzsák (Missing-nin)

 

Olyan nindzsák, akik elhagyták falujukat, minden rangú nindzsa beletartozik a csoportba. Ezek a nindzsák árulónak minősülnek és vadásznak rájuk a titkok miatt, amiket tudhatnak. Más falvak érdekeltek lehetnek ezen titkok megszerzésében, általuk ugyanis harci előnyt szerezhetnek vagy megszerezhetik egy klán speciális képességének titkát (kekkei genkai). A falvak az ilyen nindzsák levadászására külön egységeket hoznak létre melyek vadász nindzsákból (hunter-nin) állnak. A sorozat pár elveszett nindzsája: Orocsimaru (elhunyt), Yakushi Kabuto, az Akatsuki minden tagja, Uchiha Sasuke és Momochi Zabuza (elhunyt).

 

Szervezetek 

 

ANBU 

Az ANBU (暗部 – Sötét Oldal)szó az Ansatsu Senjutsu Tokushu Butai (Speciális Orvgyilkos és Taktikai Egység) rövidítése. Az ANBU tagjai porcelán állatmaszkokat viselnek, hogy megkülönböztessék magukat a hétköznapi nindzsáktól és, hogy személyazonosságuk elfedjék. Szabvány egyenruhájuk fekete, páncélzatuk szürke. Ismertetőjelük még a karvédő és a spirális alakú tetoválás a karjukon. A legtöbb ANBU tag fekete csuklyát is hord az egyenruha fölött. Az egységek vezetőinek a csuklyája fehér színű.

Az ANBU feladata a falvak védelme a külső veszélyektől, nagyon veszélyes küldetések végrehajtása ellenséges területen és a különösen veszélyes nindzsák likvidálása. Ők felelősek ezeken felül még az olyan orvgyilkos és egyéb küldetésekért, melyekhez speciálisan képzet nindzsák szükségesek. Minden ANBU tagnak van ninjakenje és teljes mértékben tisztában vannak az emberi test felépítésével. Átmeneti bénító technikákat alkalmazva meg tudnak bénítani egyéneket, akik így nem tudnak ellenállni. Az idő-visszapörgető technika segítségével pedig olyan állapotba helyezhetőek egyének, melyben olyan dolgokra emlékeznek vissza, amire normál esetben nem.

Az ANBU közvetlen a Kage parancsainak engedelmeskedik. Hatake Kakasi ANBU kapitány volt korábban. Ucsiha Itacsi mindössze 13 éves volt, amikor az ANBU-ba került. Morino Ibiki, a csúnin vizsga első részének vezetője, a konohai ANBU Kínzó és kihallgató részlegének vezetője. Momocsi Zabuza és Kurosuki Raiga a kirigakurei ANBU tagjai voltak.

Akadémiai tanuló

Minden ninja az akadémián kezdi tanulmányait. Itt tanulják meg az alapokat, amelyekre későbbi küldetéseik során szükségük lehet. Az akadémia olyan, mint egy általános iskola. Ahhoz, hogy ninják lehessenek egy tesztet kell megcsinálniuk, ha a tesztet sikerült elvégezniük akkor feljebb léphetnek vagyis Genin-é válhatnak.


Genin

Ez a legalacsonyabb rang a ninják között. Itt az akadémián végzet tanulókat képességek és tudás szerint három fős csapatokba osszák, a csapatok élére pedig egy-egy Jounin tanárt állítanak. Ezek a csapatok hosszabb ideig együtt maradnak. A Geninek csak D fokozatú missziókat hajthatnak végre mesterük vezetésével. A D fokozatú küldetések közé tartozik a kutyasétáltatás, gyomlálás, elveszett háziállat megtalálása. Ha 8 ilyen küldetést teljesítettek, akkor lehetőségük van a Chuunin vizsga letételéhez.


Chuunin

A Chuunin vizsga letétele után, már hivatalosan is közepesen képzet ninjának mondhatják magukat. A vizsga során felmérik a személy fizikai és mentális képességeit is. A vizsga harmadik szakaszában döntik el, hogy az adott személy megfelel e Chuunin-nak. Chuunin-nak lenni nagyon felelősség teljes munka, hiszen a Chuuninnok már küldetéseket is vezethetnek, így felelősségel tartoznak csapattársaik életéért. A fent említett rangban a ninják többnyire már C fokozató küldetéseket hajtanak végre. Ahhoz ,hogy egy Genin-ből egyáltalán Chuunin legyen a Jounin tanító ajánlása szükséges.


Jounin

Azok a Chuuninok akik rendkívüli erőt és intelligenciát mutatnak válhatnak Jouninná. A Jouninnok képviselik a ninják között a mester címet. Vannak a tanonc Jouninok akiket akár Perfect Chuuninnoknak is nevezhetnénk hiszen minden olyan képességük megvan, mint az egyszerű Chuuninnoknak csak ők már végrehajtottak magasabb fokozatú küldetéseket is. Ezek után a Jouninok egy-egy háromfős Geninekből álló csoportot kapnak, hogy átadják nekik tudásukat és felkészítsék őket a Chuunin vizsgára. A teljes jogú Jouninok már magasabb szintű küldetéseket /A, B szintű/ is elvégezhetnek.

ANBU

Az ANBU nem egy kifejezetten ninja szint, hanem az olyan Jouninokat hívják, így akik hatalmas tudásuk és képzetségük lévén már nehezebb S-fokozatú küldeteséket is hajthatnak végre amelyeken csak ők vehetnek részt, mert a misszió nehézssége megköveteli tudásuk nagyságát. Az ANBUK feladatai közé tartoznak az orvgyilkosságok, a Hokage vagy más Kage-k védelme. Hatake Kakashi régen ANBU tag volt.


Kage

A Kage címet minden faluban a legerősebb ninja kapja meg. A Kage feladata, hogy intézze a falu ügyeit és megvédje azt akár az élete árán is. Bár nem látszik rajtuk nagyon erősek és sok erős jutsut ismernek. A Kage-t a faluban élő ninják választják meg, hogy intézze a falu ügyeit. Ha valaki Kage-vévál az azt jelenti, hogy tudása és képessége elérte a végső szintet.

Az öt ninja ország Kage-i: a Villámlás, vezetője a Raikaige, a Víz, vezetője a Mizukage, a Szél, vezetője a Kazekage, a Föld, vezetője a Tsuchikage és a Tűz, vezetője pedig a Hokage. Ezek a vezetők külön egy-egy ninja falut tartanak felügyeletük alatt és fent tartják a békét az öt ország között.

 

Gyökér

A konohai ANBU általában közvetlenül a Hokage irányítása alatt áll, ám sok évvel a Naruto cselekményének kezdete előtt létezett egy ANBU Gyakorló Részleg, melyet Gyökér (根 – Ne) néven ismertek és amit Danzo állított fel és ellenőrzött. Mivel Danzo a háború híve, és ellenszegült a Harmadik Hokage-nak, ezért a Gyökeret megszüntették, ám sok egykori tagja lojális maradt a Gyökérhez; közölük egy Sai, aki Naruto csoporttársa lett Szaszuke távozása után.

A Gyökér mottója:


"根"には...名前は無い、感情は無い...

A Gyökérnél... nincsenek nevek. Nincsenek érzések...


過去は無い...未来は無い。あるのは任務...

Nincs múlt... nincsen jövő. Csak a küldetés létezik...


木ノ葉という大木を目に見えぬ地の中より支える、我々"根"の意志

A mi, a Gyökerek akarata támogatja ezt a nagy fát, amit Konohának hívnak, láthatatlanul, a föld belsejéből.


Napvilágra került, hogy Danzo és a Gyökér tervezi Konoha elpusztítását abban a formájában, ahogyan ma létezik és ezért együttműködési lehetőséget keres Orocsimaruval. Sai eredeti küldetése abban állt, hogy beszivárogjon Orocsimaru szervezetébe és megölje Szaszukét, arra a lehetőségre készülve, hogy Konoha elpusztítása után Orocsimaru esetleg megtámadja Danzot. Ám Sai eltért ettől az utasítástól, amikor látta a kapcsot Naruto és Szaszuke között és e kapcsolat megvédésének a szükségességét.

 

Húsz Szakasz 

A Húsz Szakasz-t (二十小隊 – Niju Shotai) Tsunde, az Ötödik Hokage hozta létre az Akacuki elleni védekezésre. Mint neve mutatja, 20 négyfős egységből áll, melyeket akkor mozgósítanak, ha az Akacuki valamely tagja a Tűz országának a területére lép. Feladatuk az adott tag felderítése, kísérlet az elfogására és ha szükséges, akkor a semlegesítése. Cunade akkor mobilizáltatta Shizunéval az egységet, amikor a Tűz Templomában Hidan és Kakuzu által véghezvitt mészárlásról tudomást szerzett az egyetlen túlélőtől, egy szerzetestől. Eddig két szakasz tagjai ismertek, az első: Szarutobi Asuma, Nara Shikamaru, Hagane Kotecu és Kamizuki Izumo; a második pedig: Jamasiro Aoba, Namiasi Raido, Akimichi Chouji és Yamanaka Ino.

 

Akacuki 

Az Akacuki általában 10 főből áll. Tagjai mind S-szintű bűnözők. A tagok két fős csapatokba van beosztva. Régebben a szervezet tagja volt Orochimaru is, később elhagyta őket, így ő is a csapat ellenségévé vált. Az Akacuki jelentése; Vörös hol(Aka=vörös Tsuki=hold). Céljuk: a világuralom. Először azt tervezték, hogy nagy mennyiségű pénzt szereznek, hogy támogassák szervezetüket. Másodiknak az a tervük, hogy felállítanak egy zsoldos hadsereget, akik nem hűségesek a falujukhoz. Tervük nagy részeként aktívan vadásznak a Jinchuurikikre. Az Akacuki hat ilyen démont birtokol: egyfarkú (Shukaku), a kétfarkú démon macska (Nekomata), és a háromfarkú démont.A többi három ismeretlen.Minden Akacuki tag hord egy egyedülálló gyűrűt. Mindegyik tag ugyanazon az ujjon hordja a gyűrűt, ahol az óriás démonlélekevő szobor ujjain is állnak. A csapat csak 8 gyűrűt birtokol. Mindegyik gyűrű visel egy egyedülálló szimbólumot ennek kanji a neve:

 1. Rei, nulla: Az Akacuki vezető hordja.
 2. Seiryū, az Azure sárkány: hordta Deidara
 3. Byakko, a fehér tigris: Kakuzu hordta.
 4. Suzaku, Vermilion madár: hordja Itachi.
 5. Genbu, fekete teknősbéka: hordja Zetsu.
 6. Kūchin, űr(Déli csillag): hordta Orochimaru.
 7. Nanju, nyilas: hordja Kisame.
 8. Hokuto, big dipper(Északi csillag): hordta Kakazu.
 9. Santai, három szint: hordta Hidan.
 10. Gyokunyo, szűz: jelenleg Tobi hordja, előtte Sasori hordta.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

asad

(bb, 2012.08.18 16:40)

Most komolyan a rangokat nem nagyon ismered meg ahogy látom az egész történetet se nagyon vágod

zeutz

(uzu, 2008.10.21 14:29)

zruzr