Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gaara

2008.03.23
Sivatagi Gaara
Első megjelenés Manga 35. fejezet Anime 20. epizód
Szeijú Ishida Akira
Rövid életrajz
Életkor I.rész: 11-12 éves II.rész: 15 éves
Születésnap Január 19.
Vércsoport AB
Magasság 148.1 cm
Súly 40.2 kg
Ismert rokonok Negyedik Kazekage (apja, elhunyt); Karura(anyja, elhunyt); Temari(testvér); Kankurou(testvér) Yashamaru(anyja öccse, elhunyt)
Információk
Jelenlegi hovatartozás Sunagakure, csapat:Baki csapat:Baki;Temari;Kankurou;Gaara

Gaara (我愛羅) a Naruto című manga és anime egy szereplője.

Rejtett Homok Faluban (Sunagakure) született. Apja volt a Kazekage, aki születésekor az Egyfarkú Shukakut, a homokszörnyet Gaara részéve tette. Gaara-nak hatalmas ereje volt, amit képtelen volt féken tartani, és emiatt az egész falu rettegett tőle.Éjszaka aludni sem bírt,mert rettegett, és ha elaludt volna, a Shukaku teljesen kiszabadul .A szeme alatt is azért van az a mosómedve keret. Anyja születésekor meghalt, és elátkozta a falut abban a reményben, hogy a fia bosszút áll érte. Gaara-t megvédte a homok, így sebet soha senki nem tudott ejteni rajta, viszont a szíve mindig fájt. Egyszer, mikor éjszaka egy tetőn búslakodott, valaki megtámadta. Gaara homokja megölte a támadót, aztán kiderült, hogy anyja öccse, Yashamaru volt az. Gaara akkor felvilágosítást nyert múltjáról, és megtudta, hogy őt még az anyja se szerette. Nem találta az élet értelmét(kivétel a gyilkolás):„Én csak egy elavult eszköz vagyok, amitől megakarnak szabadulni. De akkor miért létezem és élek?” Nem ismeri el a testvéreit. Gaara a Chuunin Vizsgán ismerkedik meg Narutoékkal. A csapattársai Temari és Kankourou. Gaara az előselejtezőkben Rock Lee-vel küzdött, aki életében először meg tudta sebezni, s akit majdnem rokkantá tett. A fő mérkőzésekben pedig Sasuke-val küzdött meg. A küzdelem félbe maradt, mert megjelent Orochimaru. Gaara, Temari és Kankourou elindultak a tiltott szóba, Sasuke pedig utánuk ment. Ott összecsaptak Gaara-val. Közben utolérték őket Naruto-ék, és Gaara leverte Sasuke-t és elkapta Sakura-t. A Shukaku szellem kényszerítette Gaara-t,hogy aludjon(Erőltetett Alvás technika),de Naruto megidézte a Békafőnököt és felébresztette.Rögtön Naruto-ra támadt, mondván, hogy:„A létezésem nem fog eltűnni!”Gaara nem értette, miért olyan erős Naruto. Megmutatta neki,hogy ha valaki számára fontos személyért harcol, erősebb lehet.Sasuke szól Naruto-nak, hogy Sakura jobban van, majd Naruto elalszik.:) Gaara-nak eszébe jut, amit Yashamaru mondott neki a szeretetről, és talán majd egy nap képes lesz a homlokán lévő jelet megérteni.(a jel jelentése:szeretet!) Temari és Kankurou is megérkezik, és meg akarják támadni Naruto-t.(aki alszik!!!) Gaara szól nekik, hogy hagyják abba. Nagyon legyengült, ezért a bátyja segítségével távoznak, és elindulnak vissza. Gaara útközben bocsánatot kér tőlük. (Naruto 79-80.rész) Mikor a csapat Sasuke után ment, hogy visszahozzák őt Orochimarutól, Gaara és társai segítettek nekik legyőzni Orochimaru csatlósait, de Sasuke-t nem tudták visszahozni. Később Gaara a Homok Falu Kazekageja lett. Az Akatsuki elrabolta, és Narutoék siettek a segítségére. Kivették ugyan a Shukakut Gaaraból, de Chiyo-baa-sama feláldozva életét visszahozta az élők közé.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Gaara

(nagy Milán, 2009.12.24 16:42)

Ez a Gaara rohatt erős. És a szeme is elég félelmetes. Ha én benne lennék a Naruto - ban és ki kéne állni Gaara ellen én tuti nem állnák ki.
Ha úgy is neveznének miatta, hogy gyáva nyuszi akkor is. A Sukaku csak egy dolog amiért nem álnák ki ellene. De ott vannak a Jutsui mondjuk: Hmmmm...
hogy is hívják?... Ja meg van! Homok sír. Rock Lee baját is jól el látta a homok sír. Meg a fűrejtekiek baját is ( most a 2 forduló utáni selejtező meccsről beszélek amikor is meg jelen: Orochimarue). Pedig Lee nagyon erős volt. De ott van az automatikus homok is.
Gaara piszok erős nme állnák ki ellene.
Helló! Milán

Re: Gaara

(zzt, 2011.12.05 18:48)

Ha lenne Rinneganod kiállnál ellene?

Mosómedve keret

(..., 2011.11.26 15:58)

A szeme azért fekete, mert nem aludt még életébe, nem azért mert Sukaku egy mosómedve.

KKKKk

(hannika, 2011.09.23 15:51)

Valahogy a többi szereplő adatlapja nem ilyen kidolgozott

adri.kircsi@citromail.hu

(kimimaro, 2010.12.23 11:51)

Jó de nekem nem félelmetes meg ahogy megismertem is ngyon aranyos és kedves is tud lenni szerintem.

adri.kircsi@citromail.hu

(kimimaro, 2010.11.22 16:52)

ja szerintem is az de én kiálnékk elene