Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rock Lee

2008.03.23
Rock Lee (Rokku Ri)
Kép:Rocklee.jpg
Rövid életrajz
Életkor I. rész: 13-14 éves
II. rész: 17 éves
Születésnap November 27
Vércsoport A
Magasság 158.5 cm cm
Súly 46.7 kg kg
Információk
Pillanatnyi rang Chunin
Jelenlegi csapat Guy csapat

Rock Lee a Naruto című anime egyik szereplője. A sorozat alkotója Bruce Lee -ről mintázta a karaktert.

 

Múlt

Lee-t kiskorában sokan csúfolták, mivel nem volt képes se ninjutsu-t se genjutsu-t végrehajtani és a taijutsu-ja is gyengébb volt az átlagnál. Éppen emiatt döntött úgy, hogy megmutatja a világnak, hogy ninjutsu és genjutsu nélkül is lehet nagyon jó ninja. Rengeteget edzett, néha még túl sokat is. Amikor genin lett, Might Guy sensei csapatába került, Hyuga Neji -val és Tenten -el együtt. Innentől fogva még többet edzett hogy le tudja győzni Neji-t. Rengetegszer kihívta riválisát, de Neji mindig megverte és minden alkalommal elmondta neki hogy aki vesztes, az vesztes is marad, és ezen nem változtathat. Lee meggyőződése miszerint akaraterővel bármit képesek lehetünk elérni áll szemben Neji filozófiájával aki szerint csak a tehetség számít. Guy Sensei felajánlotta Lee -nek, hogy segít neki a taijutsuját tökélyre fejleszteni. Ennek eredményét a chuunin vizsgán láthatjuk meg.

 

Képességek 

Lee nagyon erős, okos és legfőképpen gyors. Legfőbb technikái a Lótuszok, de ezeket nem használhatja gyakran, mert annyira megerőltetik az izmait, hogy mozdulni is alig képes utánuk. Ezt a technikát Gaara ellen veti be a chuunin viszgán, a harmadik fordulóban. Vasököl Stílusú taijutsu-ja (Gōken Taijutsu) inkább a fájdalom éreztetését összpontosítja, nem úgy, mint Neji és Hinata Gyöngéd Ököl stílusa. Gyakran veti be a Levél Forgószél (Leaf Whirlwind - Konoha Reppū) és a Levél Hurrikán (Leaf Hurricane - Konoha Senpū) taijutsu mozdulatokat. Emellett képes a Részeges Ököl stílusra is (Drunken Fist - Suiken), a Dinamikus Átjáró (Dynamic Entry - Dainamikku-Entori) és a Dinamikus Akció (Dynamic Action - Dainamikku-Akushyon) mozdulatokra is. Köztudottan szerelmes Sakura-ba és álma, hogy a lány is belészeressen. Isteníti Gai sensei-t, aki mindenben segített neki, és külsőleg is hasonlít rá.

 

Lótusz Technikák 

Lee képes támadni az ún. Lótusz Technikákkal, amik nemcsak a taijutsu-k egyik legerősebb támadása, hanem a ninjutsu-kban és genjutsu-kban is elismert. Ezekhez a technikákhoz ismerni kell a Nyolc Belső Chakra Kaput, és irányítani azokat.

  • Lótuszok:
  • Első Lótusz (Primary Lotus - Omote Renge)
  • Rejtett Lótusz (Hidden Lotus - Ura Renge)
  • Igazi Rejtett Lótusz (True Hidden Lotus - Shin Ura Renge)
  • Részeges Lótusz (Drunken Lotus - Sui Renge)
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.